Damatlık Asla Sona Kalmamalıymış
Düğündeki baş aktörün hep biz gelinler olduğunu düşünüp, önceliği hep kendi işlerimize veririz. Ama dün anladım ki gerçekte bu durum biraz farklıymış. Üzgünüm ama baş rolü paylaşmak şartmış!
Gelinlik, mobilyaların teslimatı, organizasyon toplantıları derken hep damatlık seçimini öteledik. Aklımızda nasıl bir model olacağı az çok vardı ancak hep 2 haftada halledilir, önemli değil diye düşündük. Geçen hafta aşkımın müdürü bizi uyardı ve damatlık planımızı bir hafta önceye çektik. Pazar günü Groom Chance’te Zeynep Hanım’la randevumuz vardı. Sanırım en şanslı çiftlerdeniz çünkü Aysira’dan Sitare Hanım, masal ayakkabılarımın tasarımcısı Pınar Arkun, fotoğrafçımız ve eşi Serkan&Ayzen, davetiyecimiz Ayşegül Hanım ve düğün organizatörlerimiz Ayşe Hanım, Özlem Hanım ve Kübra Hanım gibi Zeynep Hanım da dünyalar tatlısı ve yardımsever bir insan.
İnternet sitelerindeki modellerden birini zaten çok beğenmiştik, kendisi de aşkımın ölçülerine bu modelin uygun olacağını söyledi.
Özel dikim damatlıklar için en geç 2 ay önce gidilmesi gerekiyormuş. İlk görüşmede model ve kumaş seçiliyor, bir de kaba ölçü alınıyor. Sonrasında ilk prova gerçekleşiyor, provaya damat adayına birebir uyan bir gömlekle gidiyorsunuz ve Zeynep Hanım’a emanet ediyorsunuz. Böylece tam damat adayına göre bir gömlek ortaya çıkıyor. İlk provada ayrıca fulara da karar veriliyor. İkinci ve bir aksilik çıkmazsa son provada damatlıkla buluşuluyor ve rötuşlar gerçekleştiriliyor. Sonra da damat ile damatlık birbirine kavuşuyor Ufak bir not damatlığın gömleği gelinliğin renginde oluyor dolayısıyla ilk provaya gelinliğinizin kumaşından bir parça ile gitmeniz gerekiyor.
Ben aşkımın damatlığını biliyorum ama gelinliğim onun için hala bir sır. Bu arada bazı damatlar gündelik yaşamlarında da kullanabilmek amacıyla takım elbiseye yakın modeller seçiyor, bazıları ise gelinlik gibi büyük ihtimalle sadece o gün giyebilecekleri bir modeli tercih ediyor. Benim aşkım da ikinci kategoriden, açıkçası benden rol çalacak diye korkmuyor değilim
Zeynep Hanım, Bağdat Caddesi barlar sokağında yer alan birbirinden güzel gelinlik ve abiyelerin yaratıldığı modaevinin sahibi Melek Atuk’un kızı. Eskiden aynı yerde hem gelinlik ve abiyeler hem de damatlıklar yer alıyormuş. Ancak damatlıkların da ünü her geçen gün kulaktan kulağa daha da yayılınca Bağdat Caddesi üzerinde sadece damatlıklar için bir yer daha açmışlar. Keşke Zeynep Hanım’la daha önceden tanışsaymışım, belki o zaman gelinliğim de Melek Atuk imzalı olabilirdi, ama şimdiki gelinliğim de üzülmesin, malum bizim iki yıllık bir geçmişimiz var
Etiketler : damat, damatlık, Damla Evleniyor